Sunday, June 12, 2011

Update Movie Mania III

RATE 1 SAMPAI 10

KL GANSTER---- 9.5
NUR KASIH------8.5
KU FU PANDA----8.0
SUPER 8--------8.5
X MEN----------9.0

OK.. tuk 2 weak nie.. nie je movie sempat tgk... aku busy skit minggu lepas dgn MASLIS.. so
nie je lah yg sempat tgk...
SO.. aku pun x tahu nk review yg mane 1.. coz rase sumenye best....ehmmmmm.... aku review cite KL GANSTER lah... coz citer nie aku rate paling tgii...

KL GANSTER... aku dah tggu citer mcm nie kuar kat malasia... akhirnye.. kuar gak...
citer nie ingat kan aku kat citer Y&D... plot citer nie ok... sume aku x puas.. walaupun 1 1/2 jam citer dier.. rasa mcm 5 minit je.. hahahahaha....
aksi figting mmg hebat... pengarah guna street fight... fast fight.. cuma bila guna fast fight nampk mcm belakon sgt.. tue je... abg long fadil(zizan) memag gempak... whahahahahha....

klu nk bandingkn kongsi..
filem PHASE 1 PHASE 2 PHASE 3 PHASE 4
KL GANSTER fast fast slow fast
KONGSI slow fast slow fast


so citer KL G nie mmg x bosan klu tgk... ada gak nilai2 murni yg diserapkan...
pegi lah tgk citer nie k... klu x de teman nk tgk wayang.. AJAK LAH AKU... BOSAN TGK SORANG2... WHAHAHAHHAHAH..:(

Monday, May 16, 2011

Update Movie Mania

RATE 1 SAMPAI 10

KONGI---- 8.5
THE LOST BLADEMAN--- 4.0
WATER FOR ELEPHANTS-- 5.5
MOMOK--- 6.5
paul-- 6.0
priest--- 8.0

review tuk minggu nie.. hahahaha... citer kongsi memang gempak...
cuma camera shot ngan plot.. wat aku spoil skit ngan citer nie..
klu camera shot lagi kemas lg best.. sepatutnye mase shot drift
ngan polis bg shamsul arahkn.. br kemas skit.. pastu plot bg ahmad
ilhdam huraikan... untuk action sgt bgs farid kamil arahkan...
klu lah tiga3 pengarah arahkan br gempak... tp x dinafikan... memang best citer
nie.. munkin ade KONGI 2 coz plot citer farid kamil x huraikan.. mcm kisah
KIMPEDU... lansung dier x huraikan... tergantung mcm tue.. x sabar kongsi 2 plk..
hahahhahaha... anyway...

KORANG G LAH TGK CITER NIE K....
UNTUK HIBURAN 100% BEST.. TP UNTUK KERJA SENI-BANYAK KELEMAHAN CITER NIE... KORANG NILAI LAH SENDIRI.. TP TUK ORG PUTUS CINTA MCM AKU, MEMANG TUK HIBURAN JE... SO 101% TUK KONGI... HAHAHAHAH
.
`LU LANGSI... LU MATI...`

Sunday, May 1, 2011

M0ViE-MaNiA

Hr nie aku nk review skit filem2 yg aku tgk past 3 week nie... byk aku tgk..
x blh nk ckp... dah hobby tgk wayang.. nk wat mcm mane.. dari dulu sampai
lah sekarng...

RATE 1 SAMPAI 10

THE ROOMMATE---- 5.5
CUN--- 7
RED RIDING HOOD--- 8
SREAM4--- 6
RIO--- 7
THOR--- 9.5
DILARNG MASK--- 5.5
FAST & FARIOUS5--- 8.5
LOVE &OTHER DRUG--- 6.5
SENJAKALA--- 5
GANTZ--- 6

OK...tue sume citer yg aku tgk... ade 11 je... hahahahha...
movie last skli aku tgk THOR... memang paling gempak... korang sme kena
tgk citer nie... memang best gler...

so aku suggest sape2 nk g tgk wayng dlm minggu nie tau minggu dpn..
blh based ngn rate aku bg...
1)Thor
2)FAST & FARIOUS5
3)RED RIDING HOOD

dan pada siapa2 x de kawan nk ajak g tgk movie.... blh lah ajak aku nie...
aku sunyi nie... waaaaaaa... :(

Sunday, April 24, 2011

New Song.. New Life,,

hai sume...

aku tertarik dgn satu lagu nie.. tiba2 jw suka lagu nie.. mcm penah jd kat aku je..

update: skarng nie aku dah ramai hilang kawan.. so skrang tgh search kwn2 br ngan kwn2 lama aku
kwn2 sori lah skrang aku dah x active kat facebook.. tp seminggu sekali lah aku bkk.. bkk pun just nk tgk msg je.. klu x de aku log out lah... biase nye 1 minit je aku bkk fb nie.. bosan lh bkk fb.. hari2 org citer mslh... klu mslh biase2 x pe gak... kdg2 mslh peribadi pun nk kongi ngn org lain.. adoi... x malu kn org zaman sekarang.. kelakar pun ade gak.. nk2 yg popuan klu period pun nk bg tahu org lain.. pelik btul... pastu yg laki plk... sikit2 nk updated bg thu kat mane... nk mkn bg tahu.. nk tido bg tahu.. peliknnye...nasib aku dah sedar skarng... ahahahah
Spe yg bc...
PLSS STOP IT...
jgn lah gadai maruah anda semua.. hahahahaha....

cukup lah tuk arie nie... dgr lagu nie....
"Dulu hari-hari ku berwarna warni
Kini kian mendung
Ia tinggal satu memori"

"Ku harapkan ini sesuatu yang kekal
Namun ku terpaksa melepaskanmu baby
Selamat tinggal"

Tuesday, April 12, 2011

Teringin aku....

Aku tgk ramai plk kwan2 aku jd lecture... aku rase dah lebih 8 org kwan aku jd lecture
jelous plk aku..teringin plk jd lecture.. tp LAYAK ke aku nie... mcm x layak... tp ada gak org ckp layak.. aku pun x tahu... ada sekali tue dpt phone interview dr sebuah college.. tp mase arie phone interview phone aku hilang plk... sedey tul... aku pun x thu plk nk call org tue mcm mane.. kecian btul kn...

tp sume tue dugaan semata2.. aku tahu allah nk uji aku... tp aku tahu mesti ada
hikmah disebaliknya...

Sunday, April 10, 2011

Fun & Enjoy

minggu lepas memang bz sgt aku nie.. penat giler.. keja + activite lg.. hahahaha..
minggu lepas arie jummaat mlm g tgk wayang.. cter CUN.. memang cun lah.. x lah best sgt.. tp enjoy lah tgk... lg2 tuk org yg kena wat pilihan dlm hidup.. mmg sesuai lah.. hahahah..
arie sabtu plk keja lah plk.. tp half day je.. ptg nye.. g main PAINT BALL..
mmg best.. abis berpetak2 lebam.. sampai skrang x hilang2.. ahahahah
penat gler... bygkan dr kul 3 sampai 7 main paint ball.. mahu x penat... hahaha.. pastu
kul 8 plk ada main bowling plk....lg lah penat... seminggu kaki aku sakit
kena tembak.. hahahaha...

semalm plk aku g main bowling lah... ngan dak2 ofis lah.. memang layan... enjoy giler...
walupun score x lah hebat sgt.. tp ok lah... 109-169-182...main 2 frme dah sakit dah tangan.. nasib ada org belanja... thank k...

tp yg penting aku enjoy x guna duit pun... sgt lah best... thank lah org2 yg belanja...

Saturday, March 12, 2011

Hikmah Ku Untuk Mu

Mengapa dicari secantik Balqis, andai diri tidak sehebat Sulaiman..Mengapa mengharap teman setampan Yusof jika kasih tidak setulus Zulaikha..Mengapa mengharap teman seteguh Ibrahim andai diri tidak sehebat Siti Hajar..Mengapa didambakan teman sehidup yang sempurna Muhammad jika ada keburukan pada diri..Bimbinglah dirinya dan terimalah kekurangan itu sebagai keunikan..Carilah kebaikan itu pada dirinya. Bersyukurlah kerana dipertemukan dengannya dan berdoalah dia milikmu~